- Rindu nyer!!-

Vera : Are u ok?? Not feeling well ye?
Iskandar : Sick love lar Vera..
Vera : Sick love? hmm...tak dapat nak tolong... hahah...

Smlm aku agak moody...ntah kenapa aku pon tak tau..maybe rindu sgt kat si dier..or penyakit org2 pompuan...sudah berapa hari tak jumpe si dier.. kalau tak selang dua hari mesti we all jumpe..tak dating pon...just keluar2 mkn jer..tp mesti nak jumpe dier! Ini dah 5 hari worr...si dier masih lagi kat kg nun...tak tau la biler dier nak balik sini...hmm.......rindu nyer saye kat awk! susah nye kalau dah dpt penyakit rindu ni...tolon ler..

# Ana | Permalink |


Takziah buat si dier kerana baru kehilangan nenek tersayang semalam...semoga rohnya dicucuri rahmat..amin...

Patut la hari ni aku rasa tak sedap hati jer..ngan berdebar2...rupe2 nyer nak dpt tau 2 berita yg tak baik & tak sedap didengar...buat cik Lara semoga cepat sembuh...

# Ana | Permalink |


- Kentut dan Orang nyer -

Kentut ni mcm2 tau..org yg kentut ni pon mcm2 karektornyer..

1) Orang Yang Tidak Jujur
- Org yg kalau kentut lalu menyalahkan org lain..apehal???

2) org yg bengong
- Org yg menahan kentutnya sampai berjam-jam lamanyer..isk..isk..lamernyer..

3) org yg berwawasan 2020
- Org yg tau masa terbaik utk melepaskan kentutnyer...bagusssssss

4) Org yg sengsara
- Org yg nak kentut, tapi tak boleh nak kentut..kenaper ek?? cian.......

5) Org yg misterius
- Org yg kalau kentut, tak ada yg tau..bleh keee???

6) Org yg gugup
- Org yg terkentut kalau disergah! aler..cian nyer

7) Org yg percaya pada diri sendiri
- Org yg melepaskan kentutnyer dgn teramat sgt la lantang nyer...fuhhh hebat!

8) Org yg sadis
- Org yg kentut dlm selimut lalu dikibaskankan bau nyer..

9) Org yg pemalu
- Org yg kentut tak berbunyi tapi gusar org lain terbau kentutnyer...aler..malu konon...

10) Org yg Tolol
- Org yg menghirup bau kentut nyer apabila selesai mengentutkannyer....pening mamat nih!

11) Org yg strategik
- Org yg menyembunyikan kentutnyer dgn ketawa terbahak-bahak supaya org lain tak terdengar kentut nyer....boleh keee???

12) Org yg pelik
- Org yg boleh mengeluarkan kentutnyer apabila disuruh...ader kee....

13) Org yg sombong
- Org yg mencium kentutnyer sendiri dan menceritakan kepada org lain keharuman kentut nyer...hmmmmmmm

14)
Org yg ramah
- Org yg tak kisah mencium bau kentut org lain...mcm2..

15) Org yg senang bergaul
- Org yg suka kentut bila berkumpul dgn kwn2...nak kene penampauuuuu ni!

16) Org yg Akuatik
- Org yg gemar kentut bila saja masuk dlm air...blupp...bluppp

17) Org yg Jujur
- Org yg mengaku bila abih kentut..bagus mamat nih! kompem kene penyepak kalo selalu sgt mcm tu..

18) Org yg Pintar
- Org yg boleh menghuraikan bauan kentutnyer dgn terperinci..suka hati kau la ek...

19) Org yg kelakar
- Org yg kentut sambil ketawa..ketawa je kentut..mmg dia ni penyakit ketawa kentut

20) Org yg tidak sihat
- Org yg bila batuk akan terkentut...

21) Org Yg Panas Baran
- Org yg mudah marah bila terbau kentut walaupon kentut nyer sendiri..pijak je tengkok dia ni!!

22) Org yg pelupa
- Org yg tertanya-tanya bila terbau kentut padahal dia yg kentut...tinju jer tulang rusuk dia!

hmmmm....agak2 korang kategori yg mana satu ek....hari ni genap lar 2 tahun aku keje kat kompeni ni...tak sangka plak...selalu nyer 6 bulan jer dah cabut! ntah aper yg bessshhhh kat sini tak tau ler...

# Ana | Permalink |


- Hari Berjalan - Jalan -

Sampai gak aku kat Muar..ni semua pon pasal abg Fariz( SaljuBiru) punye wedding, lau tak takder nyer aku sampai saner..Wedding nyer hari sabtu, so aku pon pegi la dgn Lan(Kelambu) , Cik Lara & kwn Lan..so we all berempat saja yg pegi..kekonon nyer nak gerak pukul 9! Tapi ader la sorang mamat tu yang mandi siap berendam2 lagi...last2 pukul 10 baru kuar dr shah alam..sampai Muar dlm kul 1 kot..pastu apelagi mkn taimmmmmmmmm!perghhh! sedap nyer lauk kenduri kat umah fariz..nasi nyer sedap, ayam dier lembut..tak pernah2 aku tambah nasi kat umah kenduri kawen, aku tambah 2 kali!Yg paling bessshhh & sedap sekali ader kuih telinga keling!( aku pon tak brapa tau name dier) tak sangka Lan pon sker gak kuih tu..tak lamer pastu tu pengantin pon dtg...pergghh! segak sungguh abg fariz kusss...bersama2 kak aida yg cantik jelita! Mmg cantik sgt! Lain benor rupe dier..aku rase yg kat Muar lagi cantik dr yg umah kat cheras..bagi aku larr..pelamin cantik, bilik pengantin cantik, summer pon cantik lah! aunti dier lagggiiii cantik! vouge gitu...mmg bessshhhh aunti fariz...balik dr umah penganin we all singgah Melaka sat..jenjalan mkn angin..sampai umah kul 10...penat seyyy!

Smlm ialah hari bersama2 keluarga..aku bwk mak aku gi umah saudara..kebetulan my cousin pon ader dtg sini..bwk dier sekali..pastu we all lepak Lotus..dah lamer benor tak dtg saner, lagipon aku nak amik kad jemputan kawen dr kwn aku, dah nak kawen..rase cam tak beshhh plak..takleh nak lepak2 ngan dier sampai 2, 3 pagi lagi...tp mmg dua hari lepas penat sgt! tak rehat lagi..takpe2 setat nexth month aku tak mau kuar berpoya2 lagi...kan cik mely?? er...err...bleh ker aku ni??

# Ana | Permalink |


- Lagu ku untukmu -

Memori Bahagia - Sahri -

Sayup ku terdengar suaramu
Memanggilku sedar dari lena
Mimpi yang terindah bersamamu
Umpama tiada ungkapan perpisahan

Mungkin harapan yang telah terbina
Seakan pudar warnanya saat sekian lamanya
Bila kau ucapkan air mata ini
Membasahi pipi

Mampukah ku alunkan semua tawamu
Menjadi melodi menemani diriku
Dapatkah kita memahami jalinan suci
Apakah ertinya kasih sayang ini

Berikanlah masa untuk difikirkan
Apa yang terbaik bagi meneruskan
Percintaan ini
Yang terpendam di jiwa
Dikau lah kejora yang menerangi hatiku
Kala sepi
Termenung ku sendiri
Maafkanlah sekiranya
Kesilapanku yang dulu
Menyentuh kalbumu

Kenangkanlah memori bahagia
Kau dan aku berpimpinan tangan
Mengukir senyuman saling merasa
Dan merindu bila bertemu

Lagu ni ku tujukan buat semua org yg bace blog aku...takde kene mengena dgn hidup atau mati..cume skang aku tgh suker kat lagu ni!
Larling, i miss u so.......

# Ana | Permalink |


Hari isnin ari tu aku bangun jer..tgk henpon ader 4 msg...sumer nyer wish happy valentine day...erkk.....valentine aper ni?? bagi aku hari kasih sayang aku ialah hari2...tak pon hari kasih sayang aku ialah setiap hari sabtu! mase hari sabtu tu la aku nak dating sakan ngan boipren...mase hari valentine tu aku kuar gak gi mkn2, jenjalan menikmati keindahan lampu2 diwaktu malam..heheh...mase on the way balik tu aku nampak van JAIS dok meronda2 kat taman2 tasik shah alam nun...nak menangkap mangsa2...

Aku tgh rindu sgt ni...rindu nak mkn black pepper steak! hmmm...bile arr nak mkn nih...skang dah malas nak kuar mlm lagi...mak aku pon dah bising...ala2 kene perintah berkurung la ni!...lagi satu yg membuatkan aku penin pale sampai skang...27/2/2005 ni! camner la aku nak arrange kan ni...dua2 org pon nak aku gi kenduri dorang siang! adusssssss....nak belah dua badan ni, dah ler sekeping jer...nak belah caner erks??? susah betul...hari sabtu ni nak gi muar..umah abg fariz(saljubiru)...jom ler...

# Ana | Permalink |


- besshh nyer balik kg! -

Tahun ni cuti CNY mmg besss....dpt gi umah ms beh kat bentong nun! walaupon sampai majuks2 ngan si dier....sampai gak! pastu dpt balik kg naik bas...syok giler! dah lamer tak naik bas...pastu yg laaaaaaaaaaaaaaaaagiii bess nyer dpt tido puas2...mmg keje aku tido jer...dlm bas pon tido gak...mane yg sempat lah...aku balik kl ari sabtu mlm...waaaa...yg ni tak syok! hampir 7 jam perjalanan akibat jammm yg amat teruk! aku sampai puduraya pukul 1.30am...sepatutnyer sampai pukul 10.30pm...cian org tu tunggu 3 jam! sory awak! sampai skrg aku masih belum tido lagi...tapi mate ku dah takleh nak bukak dah...dikala aku menaip entry ni..pasni nak mkn pastu terus ZZzzzzZZZZz..........

Ok..slamat mula bekerja esok...hmmmmmmmm....malas nyer nak gi keje...aku dari puchong lak tu...ari ni gi jenjalan kat mid valley tgk wayang crite GK3..heheh...sib baik tak tertido..

# Ana | Permalink |


- Rindu Datang Lagi -

Rindu...
Rinduku dtg kembali
Walaupun sering kali hadir
Namunku tak pasti selamanya..

Sayang
Kau mengajarku erti kasih
Mengajarku erti sayang
Bila rindu menjengah
Sayangku padamu hadir kembali

Walaupun sesaat ditinggal
Namun hati meronta
Ingin di sayangi selalu
Sayangku...kau hadir dalam
Diriku..bagai embun pagi

Sayang, dikala kau tiada di sisi
Hati meronta mencarimu
Cinta & kasihmu padaku
Akan kujadikan azimat utk diriku

Sedarlah kasih..
Kau cukup bermakna utkku
Setiap helaian nafasku
Menyebut namamu
Sayang....

Hari ni aku nak jiwang2 sket...maklum ler mmg tgh rindu banget seyy kat seseorang tu...tak tau la dia rindu kat aku ke tak....dah berapa hari tak nampak...

miss u so.........

# Ana | Permalink |


Alahai.. beshnyer piknik....








Ini lah sebahagian drpd gambo2 piknik smlm! buat org tu..bleh tgk haa....mmg beshh...walaupon mase tu aku ngantuks giler! bleh lak terlelap sat...peduli la org lalu lalang...dah takleh tahan... lenkali Dale bleh join ek...

# Ana | Permalink |


Mr Ng : Anna, I tengok mata u dah mcm panda la...
Aku : Huh? blur japs......


Mmg betul ler apa yg dikata kan oleh Mr Ng tu...mate aku dah mcm beruang Panda kat zoo nun...pasal tak cukup tido...ni pon masih mengantuk lagi...tapi alhamdulillah la boling tournament tu dah berjalan dgn lancar smlm...lega aku...pasni takder la dok meeting setiap malam lagi...tak larat beb! meeting, dating...cuti raye cine ni nak lepak kat kg jer...nak rehat2 kan badan...dah ler kurus, makin keding jer...mkn pon tak menentu..sebab penat terus tido...takde nyer nak mkn dulu...

smlm pas abis boling tu aku gi karaoke jap..aler kat sebelah pusat boling tu jer...sementara menunggu miss mely kuar dr umah..dpt ler nyanyi 4 lagu...tu pon Jaja yg blanjer..pastu mely kol, terus gi piknik! ngan kak ina & dak kecik tu ( cik Lara)...waaa...sronok nyer ms mely tu tiup kek yg kelima dier...pastu aper lagi sesi bergambo ler...kemudian Lan(kelambu dtg dgn geng2 nyer) suruh depa amikkan gambo jer...sib baik dorang ader, senang sket...

B4 balik pi jumpe ms Beh dulu, amik map nak gi bentong...then pi giant cari brg...pastu balik...dah tak larat...penat& mengantuk tahap gaban dah!

# Ana | Permalink |


Aku dah tak tahan nih..........dikala aku menaip entry ni..mataku dah takleh bukak, (menyesal ari ni pakai maskara)...baru pukul doblas...tapi mmg dari pagi tadi dah mengantuk....mana tak nyer..setat dari 2 minggu lepas aku keluar malam hampir setiap hari...malam tadi balik lambat lagi...aku kalau tak cukup tido mmg camtu...huarrgghhhh!!!! lambat nyer pukul satu...tp tak bleh gak..aku nak gi kedai tayar buat balancing ngan alignment worr...kete ku dah menari2 lagak nyer...takpun dah mcm saket pinggang! besok pon takleh bangun lambat..pasal ader boling tournament..pepagi dah kene dtg! uwaaaaa........biler nyer nak rehat???? CNY plak byk benor program nyer...hmmm.......

Cakap pasal CNY ni..we all sebok2 tanyer ko lahir tahun aper?? aku lahir tahun aper..maklum ler opis aku ramai gak chinese nih....si Nobita tanyer..ana: kau ayam ker?? heh! aku manusia lorr... mmg aku lahir tahun ayam..aku rase dia Kuda...pastu ader ler sorang mamat ni ckp aku mmg ayam..( aku tau meaning dier tu...nyampah!) aku dah tak tahan..tak tahan..tak tahan lagi...nak pi cari port nak tido jap... ZZzzzzzzzzzzzzz...

# Ana | Permalink |


- Di Suatu ptg yang.......

Aku : Hello! Ms Chu KK ader??
MS Chu : Ada...kenapa?
Aku : Nak ckp dengan dia lar.. then dia pass line kat KK
KK : Yes ana...
Aku : KK, besok saya cuti lagi...( dgn nada sedih)...
KK : Kenapa? bukan u masuk kerja esok kan....
Aku : Ya..mmg betul tapi saya masih lagi kat tepeng nih! tiket bas utk hari ni takde :( saya dekat bus station nih...besok baru boleh balik...
KK : Ok la kalau mcm tu...
Aku : Yes! thank's KK...


Mase ni aku dah siap2 dgn beg nak balik KL dah...pastu tiket utk ke KL semua dah abis...waaa....mase tu kalut semacam dah...terus kol bos bg tau...tu lar...tak mau beli awal2...aku pelik gak...mase tu cuti aper ek...sib baik si KK tu sporting...yg tu bos kat tpt keje lamer...aku rase aku baru 21 tahun kot...hmmm....mude nyer aku mase tu...skang dah tua lorr....kejadian mcm nih dah 2 kali berlaku dlm hidup aku...kali pertama nak balik tepeng plak...mmg mase tu kemaruk sgt nak balik kg! aku redah jer puduraya...mmg takde tiket dah..time cuti sekolah...cume ader satu seat jer lagi ader org tempah...tp org nyer tak dtg amik tiket tu lagi...puas ler aku merayu2 kat kakak tu suruh bagi kat aku jer...aku ckp la aler..dah pukul braper ni kak..org tu tak dtg amik pon, bagi kat saye jer larr....last2 dia dah malas nak dengar sore aku agaknyer, dia bagi jer kat aku...pastu terus naik bas...b4 tu aku ckp kalo takde gak tiket bas, aku nak naik keretapi plak...tapi skrg udah lamer aku tak naik keretapi or bas..pasal dah ader kete sendiri...sesekali tu aku teringin gak nak naik bas...nak jadi bosss...malas nak drive jejauh...penat seyyy....

# Ana | Permalink |


Epi BezdeI TeddY BeaR



Haaa...itu ler teddy bear aku...cute tak?? besday dier 29/1 ari tu...so company aku akan buat hari terakhir pada setiap bulan utk celebrate besday staff2 dia...yg gambo sebelah tu plak my dept...yg depan sket yg gelap tu my boss! mr asraff..aku sorang jer pompuan kan...tapi nampak kepala aku jer...cume sorang takder iaitu Nobita..dia dok table lain..pastu lg sorang sesat..budak production...silap table la lu beb! sepatutnyer Nobita ngan Tang lorr...makanan dia very2 tak menyelerakan aku..itik black peper ngan kambing! ikan takder tulang lar...sumer nyer aku tak sker...tak kenyang langsung! ptg gi kantin beli goreng pisang..lagi sedap!

# Ana | Permalink |

 

ABOUT ME

nama : Ana
umor : 24
status : dah x single ler
location : westport
email : hazel247_tiger@hotmail.com

Suker:
+ tgk wayang
+ jenjalan or berpoya2 & piknik
+ boling
+ tido ZZZzzzZZZZZZZZ...
+ memerap dlm bilik...
+ benda2 yg cantik & cute..
+ novel

Tak Suker:
+ ulang2 ckp... buang mase
+ traffic jamm - lenguh siottt!!
+ asap rokok - busuk
+ org call bile kite tgh tgk tv crite cine! x bleh diganggu....
+ lipat kain & menunggu!! benci

 

GAMBAR-GAMBAR


Fotopages

CAKAP-CAKAP


Name :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x

LAMA-LAMA

KAWAN-KAWAN

LAIN-LAIN

Geng Jurnal

online

Layout oleh: Mat Jan